Yin Yoga

Yin Yoga

Paulie Zink, een grootmeester in martial arts, wordt beschouwd als de grondlegger van Yin Yoga. In de afgelopen 25 jaar heeft vooral Paul Grilley deze yogavorm bekendheid gegeven.
Yin Yoga onderscheidt zich door het langdurig vasthouden van houdingen, waardoor er meer tijd is om de grenzen van het lichaam te verkennen en te verleggen. De nadruk ligt niet op het krachtig aannemen van de houdingen, maar eerder op het zacht en voelend benaderen ervan. Yin Yoga heeft een meditatief karakter en bevordert de ruimte in het lichaam. De houdingen worden op een passieve, maar toch intensieve manier beoefend, waarbij ze lang worden aangehouden (meestal 2 tot 6 minuten). Hierdoor wordt vooral het bindweefsel gestimuleerd en gerekt, in plaats van de spieren.
Het rekken van het bindweefsel leidt tot meer mobiliteit en flexibiliteit in de gewrichten van het lichaam. Bovendien bevinden zich de meridianen (energiebanen uit de traditionele Chinese geneeskunde) in het bindweefsel. Door bewust contact te maken met het bindweefsel, worden de meridianen ook beïnvloed, wat een positief effect heeft op het zelfhelend vermogen van zowel het fysieke als het mentale lichaam.
Yin Yoga is een prachtige aanvulling op meer actieve en ‘yange’ bewegingen zoals hardlopen, fitness of andere sporten, evenals op dynamische vormen van yoga. Het kan ook worden toegepast bij het herstel van langdurige blessures. Bovendien heeft Yin Yoga een meditatieve inslag.

Yin Yoga vindt plaats bij Het Zonnehuis in Exmorra. Het begint weer op 4 September op maandagochtend van 09:30 uur tot 10:45 . De energetische uitwisseling is €12.50

@ScreenSuccess

Contact

Voor het maken van een afspraak voor een Yin Yoga les. Mail of bel me dan gerust. Of gebruik het contact formulier.

Over

Telefoon: 0517 384057 | Mail: info@YinDanza.nl