Yin Danza

Yin Danza

Yin Yoga en Suusdanza samen maakt Yin Danza. We beginnen de les met Danza, ongeveer 45 minuten, gevolgd door een aantal Yin Yoga houdingen die bij het thema van de Danza aansluiten. De les zal in totaal 1,5 tot 2 uur duren.
Door de Danza opent het lichaam zich en laat de expressie zien van jouw innerlijke zijn .
Dit maakt dat aan het einde van de Danza jouw hele lichaam en jouw energetische systeem, je Chakra’s en Aura en het Morfogenetisch veld klaar zijn en zich geopend hebben voor de stretch van Yin Yoga.

De uitnodiging binnen de Danza is, genieten van het bewegen, elkaar ontmoeten en verbinden, het zakken in het lichaam en de geest ontspannen. Het nodigt uit om te spelen, te dansen en bewust te zijn, in contact met jezelf en de ander, het wezenlijke van de mens kan worden geraakt en expressie kan aangegeven worden door middel van een beweging. De Yang stroom van beweging / actie, opent het scheppende, de naar buiten gerichte beweging wordt meer aangesproken.

De uitnodiging binnen de Yin Yoga is om ruimte te geven in het lichaam, het bindweefsel en ook het lichaamsveld wordt door Yin Yoga veranderd. De Yin stroom wordt aan gesproken door in de stilte / rust naar binnen te gaan en ruimte te ervaren van binnen uit letterlijk en figuurlijk te ervaren.

Bij de Yin Yoga houdingen blijft men langere tijd in een houding waardoor de houding een rustgevend meditatief effect geeft. Yin Yoga nodigt uit tot overgave in de houding , overgave in het leven.

De Yin Danza les is dus een mooie manier om Yin en Yang stromen in harmonie te integreren in lichaam, geest, en ziel.
Door de Yin Danza kan heling plaats vinden in jouw lichaam en geest, door de diepe ontspanning vinden er frequentie veranderingen plaats , die effect kunnen hebben op jouw leven, je lichaam, je relatie met jezelf en anderen. Je bewustzijn kan zich vergroten en je levenshouding krijgt mogelijkheden om te veranderen. Dit gaat zelfs zover, dat er op een onzichtbaar, moleculair niveau in ieders lichaam, zelfs in de ruimte van de Dans / Yoga zaal, veranderingen in sfeer, gedachten stromingen / overtuigingen, trillingen en frequenties op aangename manier verschuiven , geheeld en opgelost kunnen worden.

Door Yin Danza leer je;
*In het Hier en Nu een uiting te geven aan je innerlijke gevoelswereld d.m.v. bewegen op muziek .
*Je wordt uitgenodigd een gezond lichaamsbewustzijn te creëren voor jezelf, het lichaam word losser en de geest flexibeler.
*Individualiteit en verbondenheid te ervaren (Identiteit en Eenheid).
*Er wordt gewerkt op een laag van persoonlijkheid en de ziel.
* Stagnaties en blokkades die in het lichaam vast zitten kunnen losgelaten worden en emoties worden geuit, Transformatie.
*Het verruimt de vitaliteit evenals de geestkracht en flexibiliteit.

The Tao never does anything,
yet through it all things are done.
If powerful men and women
could venter themselves in it,
the whole world would be transformed
by itself, in its natural rhythms.
People would be content
with their simple, everyday lives,
in harmony, and free of desire.
When there is no desire,
all things are at peace.

– Lao Tzu

Suus Danza

Yin Danza is ontstaan uit Suus Danza en Yin Yoga samen,

Suus Danza is ontsprongen uit de inspiritatie van de Bio Danza , momenteel volg ik de 4 jarige opleiding tot Bio Danza Docent bij de Bio Danza School van Amsterdam.

De grondlegger van de Bio Danza is Rolando Toro een Chileense Psycholoog, Medisch antropoloog, Onderzoeker en Dichter.

Graag deel ik een Citaat uit het boek; “BIODANZA“, auteur Rolando Toro. Wat de onderbouwing weergeeft van de Biodanza; “Biodanza is geboren uit een meditatie op het leven- uit het verlangen om te worden herboren uit onze beschadigde gebaren, uit onze lege en steriele structuur van onderdrukking. Zij komt absoluut voort uit heimwee naar Liefde.”

Persoonlijk voel ik dit verlangen wat er beschreven word vanuit iedere cel van mijn lichaam, het verlangen om vanuit innerlijke vrijheid en pure liefde in verbinding te kunnen zijn met alles wat leeft is mijn motivatie om deze opleiding te volgen, en het leven te dansen.

De Suus Danza verbind, en herontdekt onze instincten die we misschien lang geleden verloren zijn geraakt, het herschrijft het verleden de toekomst en brengt je in het Hier en nu.

Door te dansen heb ik persoonlijk gemerkt dat ik vrijer in mijzelf beweeg en bewuster voel wat het leven voor geschenken voor mij heeft. Ik ben meer in mijn lichaam , vrolijker van aard, en een harmonieuzer mens geworden en kan gemakkelijker diepere verbindingen aan gaan met mensen, dieren de natuur en het leven over het algemeen. Dit ervaar ik als een groot geschenk. En deel het graag met jou en de wereld om mij heen.

Binnen de Biodanza wordt er gebruik gemaakt van 5 lijnen van * Viventia,

 

1. Vitaliteit; De energie waarover een individu kan beschikken als hij/zij de wereld tegemoet treedt, het vermogen tot evenwicht, homeostase, biologische harmonie, levenskracht.

2. Seksualiteit; het vermogen om seksueel verlangen en genot te voelen, puur genot voelen bij het eten, proeven, ruiken de tastzin, het vermogen tot bevruchten.

3. Creativiteit; het vermogen om het eigen leven te blijven vernieuwen en iedere daad creatief te doen.

4. Affectiviteit;het vermogen om bescherming te geven, lief te hebben, accepteren van de mensheid en zijn verscheidenheid zonder te discrimineren.

5. Transcendentie; het vermogen om jezelf te overstijgen en zich te identificeren met het leven en de gehele kosmos, het vermogen om het bewust-zijn te verruimen.

Vanuit deze 5 lijnen worden de dansen vormgegeven en de muziek uitgekozen en zal er op verschillende lagen meer Harmonie gestimuleerd worden binnen de Dansers die deelnemen.

*Viventia; Een zeer intense beleving van iemand in een huidig moment, waarbij cenesthesie (het lichaamsbewustzijn),viscerale functies en emoties meespelen. Binnen de Biodanza is dit een gehele dans van ongeveer 1,5 a 2 uren.

De geschiedenis van de Danza

De mens danst al heel lang, de dans vind zijn oorsprong in het diepst van ons wezen, een beweging geven aan een gevoel was in de geschiedenis en binnen oervolkeren heel gewoon ook ter ere van …of de viering van een jaargetij, de oogst of rituelen, of geloofsovertuiging . In onze huidige Maatschappij is dit lang geleden al verloren gegaan door onderdrukking van o.a het geloof, zijn we ver weg geraakt van onze onbevangen expressies van wat het leven is. Biodanza is een manier om de orginele instincten, te vernieuwen, het zelf de identiteit te bekrachtigen en her-terug te integreren.

De inspiratie Binnen de Suus Danza en De Yin Danza word uit de Bio Danza gehaald en zijn methodiek.

 

Waarom de Danza in combinatie met Yin Yoga;

Yin Yoga Is een manier om Meditatief en Fysiek in balans te komen, door een gelange tijd in een houding (1 tot 8 min)te liggen word bindweefsel en de spieren opgerekt en gestimuleerd. Het effect van Yin Yoga is flexibiliteit van lichaam en geest, energetische stabiliteit, een sterker en beweeglijker lichaam creëren,meer balans op energetisch en emotioneel gebied.

Samen met de Danza is het een unieke combinatie om het Energetische Potentieel van jezelf te verruimen, Yin Danza word opgebouwd vanuit de Yang energie van naar buitengaande expres jezelf van de Danza naar het Yin energie gedeelte de naar binnen gaande voelende, meditatieve houdingen, maken dat deze Combinatie zo fijn is samen, De Danza en de Yin Yoga hebben wekelijks een afgestemd thema vanuit het leven gegrepen.

Voel jij ook dat je wilt komen Dansen en Yinnen! Dan heet ik jou een warm welkom!
Liefs Susanne

Contact

Via de Yin Danza lessen kun je direct inschrijven als nieuwe deelnemer! Vervolgens kun je gelijk je lessen gaan boeken.

Voor het maken van afspraken Yin Danza en /of Therapeutische behandelingen. Mail of bel me dan gerust. Of gebruik het contact formulier.

Over

Yin Danza nodigt jou uit om vanuit jou innerlijk een expressie te geven in de Danza, op prachtige muziek, afgestemd op een thema brengt de Danza je meer in je lichaam en in verbinding met je hart en die van de ander, je ontmoet jezelf en elkaar, en word je bewuster van wat het leven jou te bieden heeft.

Telefoon: 06 38277095 | Mail: info@YinDanza.nl