Yin Danza

Yin Danza

Yin Yoga en Biodanza samen maakt Yin Danza. We beginnen de les met Danza, ongeveer 45 minuten, gevolgd door een aantal Yin Yoga houdingen die bij het thema van de Danza aansluiten. De les zal in totaal 1,5 tot 2 uur duren.
Door de Danza opent het lichaam zich en laat de expressie zien van jouw innerlijke zijn .
Dit maakt dat aan het einde van de Danza jouw hele lichaam en jouw energetische systeem, je Chakra’s en Aura en het Morfogenetisch veld klaar zijn en zich geopend hebben voor de stretch van Yin Yoga.

De uitnodiging binnen de Danza is, genieten van het bewegen, elkaar ontmoeten en verbinden, het zakken in het lichaam en de geest ontspannen. Het nodigt uit om te spelen, te dansen en bewust te zijn, in contact met jezelf en de ander, het wezenlijke van de mens kan worden geraakt en expressie kan aangegeven worden door middel van een beweging. De Yang stroom van beweging / actie, opent het scheppende, de naar buiten gerichte beweging wordt meer aangesproken.

De uitnodiging binnen de Yin Yoga is om ruimte te geven in het lichaam, het bindweefsel en ook het lichaamsveld wordt door Yin Yoga veranderd. De Yin stroom wordt aan gesproken door in de stilte / rust naar binnen te gaan en ruimte te ervaren van binnen uit letterlijk en figuurlijk te ervaren.

Bij de Yin Yoga houdingen blijft men langere tijd in een houding waardoor de houding een rustgevend meditatief effect geeft. Yin Yoga nodigt uit tot overgave in de houding , overgave in het leven.

De Yin Danza les is dus een mooie manier om Yin en Yang stromen in harmonie te integreren in lichaam, geest, en ziel.
Door de Yin Danza kan heling plaats vinden in jouw lichaam en geest, door de diepe ontspanning vinden er frequentie veranderingen plaats , die effect kunnen hebben op jouw leven, je lichaam, je relatie met jezelf en anderen. Je bewustzijn kan zich vergroten en je levenshouding krijgt mogelijkheden om te veranderen. Dit gaat zelfs zover, dat er op een onzichtbaar, moleculair niveau in ieders lichaam, zelfs in de ruimte van de Dans / Yoga zaal, veranderingen in sfeer, gedachten stromingen / overtuigingen, trillingen en frequenties op aangename manier verschuiven , geheeld en opgelost kunnen worden.

Door Yin Danza leer je;
*In het Hier en Nu een uiting te geven aan je innerlijke gevoelswereld d.m.v. bewegen op muziek .
*Je wordt uitgenodigd een gezond lichaamsbewustzijn te creëren voor jezelf, het lichaam word losser en de geest flexibeler.
*Individualiteit en verbondenheid te ervaren (Identiteit en Eenheid).
*Er wordt gewerkt op een laag van persoonlijkheid en de ziel.
* Stagnaties en blokkades die in het lichaam vast zitten kunnen losgelaten worden en emoties worden geuit, Transformatie.
*Het verruimt de vitaliteit evenals de geestkracht en flexibiliteit.

Waarom de Biodanza in combinatie met Yin Yoga;

Yin Yoga Is een manier om Meditatief en Fysiek in balans te komen, door een gelange tijd in een houding (1 tot 8 min)te liggen word bindweefsel en de spieren opgerekt en gestimuleerd. Het effect van Yin Yoga is flexibiliteit van lichaam en geest, energetische stabiliteit, een sterker en beweeglijker lichaam creëren,meer balans op energetisch en emotioneel gebied.

Samen met de Bioanza is het een unieke combinatie om het Energetische Potentieel van jezelf te verruimen, Yin Danza word opgebouwd vanuit de Yang energie van naar buitengaande expres jezelf van de Bioanza naar het Yin energie gedeelte de naar binnen gaande voelende, meditatieve houdingen, maken dat deze Combinatie zo fijn is samen, De Bioanza en de Yin Yoga hebben wekelijks een afgestemd thema vanuit het leven gegrepen.

Voel jij ook dat je wilt komen Dansen en Yinnen! Dan heet ik jou een warm welkom!
Liefs Susanne

The Tao never does anything,
yet through it all things are done.
If powerful men and women
could venter themselves in it,
the whole world would be transformed
by itself, in its natural rhythms.
People would be content
with their simple, everyday lives,
in harmony, and free of desire.
When there is no desire,
all things are at peace.

– Lao Tzu

Biodanza

De grondlegger van de Bio Danza is Rolando Toro een Chileense Psycholoog, Medisch antropoloog, Onderzoeker en Dichter.

Graag deel ik een Citaat uit het boek; “BIODANZA“, auteur Rolando Toro. Wat de onderbouwing weergeeft van de Biodanza; “Biodanza is geboren uit een meditatie op het leven- uit het verlangen om te worden herboren uit onze beschadigde gebaren, uit onze lege en steriele structuur van onderdrukking. Zij komt absoluut voort uit heimwee naar Liefde.”

Diep van binnen voel ik een onweerstaanbaar verlangen, dat vanuit elke cel van mijn lichaam opwelt. Het is het verlangen om in volledige innerlijke vrijheid en onvervalste liefde verbonden te zijn met al het leven om me heen. Dit is mijn drijfveer om deze opleiding te volgen en vol overgave het leven te omarmen.

De Bioanza verbindt, en herontdekt onze instincten die we misschien lang geleden verloren zijn geraakt. Het herschrijft het verleden de toekomst en brengt je in het Hier en nu.

Ik heb ontdekt dat dansen me persoonlijk een gevoel van vrijheid geeft, waardoor ik meer bewust ben van de geschenken die het leven voor me in petto heeft. Door te dansen ben ik meer in contact gekomen met mijn lichaam, ben ik opgewekter en voel ik mezelf als een meer harmonieus mens. Het heeft me in staat gesteld om diepere verbindingen aan te gaan met anderen, dieren, de natuur en het leven in het algemeen. Dit alles beschouw ik als een kostbaar geschenk. Ik voel me geroepen om deze ervaring te delen met jou en de wereld om me heen.

 

Binnen de Biodanza wordt er gebruik gemaakt van 5 lijnen van * Viventia,

1. Vitaliteit; De energie waarover een individu kan beschikken als hij/zij de wereld tegemoet treedt, het vermogen tot evenwicht, homeostase, biologische harmonie, levenskracht.

2. Seksualiteit; het vermogen om seksueel verlangen en genot te voelen, puur genot voelen bij het eten, proeven, ruiken de tastzin, het vermogen tot bevruchten.

3. Creativiteit; het vermogen om het eigen leven te blijven vernieuwen en iedere daad creatief te doen.

4. Affectiviteit;het vermogen om bescherming te geven, lief te hebben, accepteren van de mensheid en zijn verscheidenheid zonder te discrimineren.

5. Transcendentie; het vermogen om jezelf te overstijgen en zich te identificeren met het leven en de gehele kosmos, het vermogen om het bewust-zijn te verruimen.

Vanuit deze 5 lijnen worden de dansen vormgegeven en de muziek uitgekozen en zal er op verschillende lagen meer Harmonie gestimuleerd worden binnen de Dansers die deelnemen.

*Viventia; Een zeer intense beleving van iemand in een huidig moment, waarbij cenesthesie (het lichaamsbewustzijn),viscerale functies en emoties meespelen. Binnen de Biodanza is dit een gehele dans van ongeveer 1,5 a 2 uren.

Biodanza in Leeuwarden

Al eeuwenlang heeft dansen een prominente plek ingenomen in het menselijk bestaan. De oorsprong van dans ligt diep verankerd in ons wezen, waarbij beweging werd gegeven aan onze innerlijke gevoelens. In de geschiedenis en bij oervolkeren was het heel gebruikelijk om te dansen ter ere van verschillende gebeurtenissen, zoals vieringen van jaargetijden, oogstfeesten, rituelen en geloofsovertuigingen.

Helaas is in onze hedendaagse maatschappij deze rijke traditie verloren gegaan als gevolg van onderdrukking, onder andere door religie. Hierdoor zijn we steeds verder verwijderd geraakt van onze onbevangen expressie van het leven. Biodanza biedt echter een manier om de originele instincten te herstellen, om onszelf te versterken en te herintegreren in onze eigen identiteit. Het stelt ons in staat om terug te keren naar de essentie van wie we zijn en onze natuurlijke ongeremdheid te herontdekken.

 

Wil je jezelf herontdekken?

Voel je Welkom! Elke Donderdagavond van 19.30 tot 21 uur in de Sint Paulusschool, julianalaan 40 te Leeuwarden. Kom 3 lessen kennismaken met de Dans en kun je je aangeven wanneer je wekelijks komt dansen.

Les

Donderdagavond 19:30-21:00 (m.u.v. van feestdagen en vakanties)

Na de les is er gelegenheid voor een kop thee 

Agenda 2023/2024

Start 14 september 2023 – juli 2024

Energieuitwisseling;

3 proeflessen voor 35 euro

Per les 17 euro

10 lessen kaart 152,50 euro (te besteden over 14 lesweken (dus 15,25 euro per les)

Seizoen Sept 23 – Juli 24;  530 euro (13,60 euro per les)

 

Contact

Via de Yin Danza lessen kun je direct inschrijven als nieuwe deelnemer! Vervolgens kun je gelijk je lessen gaan boeken.

Voor het maken van afspraken Yin Danza en /of Therapeutische behandelingen. Mail of bel me dan gerust. Of gebruik het contact formulier.

Over

Yin Danza nodigt jou uit om vanuit jou innerlijk een expressie te geven in de Danza, op prachtige muziek, afgestemd op een thema brengt de Danza je meer in je lichaam en in verbinding met je hart en die van de ander, je ontmoet jezelf en elkaar, en word je bewuster van wat het leven jou te bieden heeft.

Telefoon: 06 38277095 | Mail: info@YinDanza.nl